Pitäisikö keskittyä ydinbisnekseen?

 

Jokainen yrittäjä tietää, että työpaikan luominen maksaa ja palkkakustannukset syövät suurimman erän yrityksen tuloista. Samalla kuitenkin suurin osa yrityksen tuloksista on sen työntekijöiden ansiota. Rekrytoinnilla on siis suuri merkitys yrityksen kannattavassa ja kehittyvässä toiminnassa.

Varmaan tunnet sanonnan ”suutari pysyköön lestissään”. Tuo vanha kansansanonta pitää nykyään vielä enemmän paikkaansa kuin ehkä joskus parikymmentä vuotta sitten, kun kaikki teki vähän niinku kaikkea. En kovin mielelläni esimerkiksi menisi syömään ravintolaan, jossa kokkina toimii ammattisuutari. Vastaavasti ravintolan pääkokkikaan ei tiedä hitusen vertaa, miten vaihdetaan kantalappu kenkään, ellei sitten paista niitä kantalappuja.

Sama pätee rekrytoinnissa. Edelleen on yrityksiä, jotka hoitavat rekrytoinnin itsenäisesti, koska luottavat vain omaan osaamiseensa. Tämä on ymmärrettävää, mikäli yrityksen ydinbisnes on rekrytointia. Mutta jos ydinbisnes on ihan jotain muuta, silloin ehkä kannattaisi pysähtyä miettimään sen alan ammattiapua.

Ihmettelen hieman myös isoja yrityksiä, joihin on perustettu jopa oma organisaationsa rekrytointeja varten - miksi? Onko vaihtuvuus niin suurta, että sen eteen pitää tehdä kokopäiväisesti töitä? Varmaankin niin sanotuissa sesonkipainotteisissa isoissa yrityksissä tämä on järkevää, mutta yritysjohdon olisi hyvä joskus laskea, paljonko voisi ostaa rekrytointipalveluja sillä rahalla, mitä oma rekrytointiryhmä tulee yritykselle maksamaan.

Toinen mietityttävä seikka ovat pienemmät yritykset, joissa mahdollisesti tuotantopäällikkö tai jopa toimitusjohtaja itse hoitaa rekrytoinnit. Ehkäpä näissä toimissa on jonkin verran löysää, mikä laittaa ajattelemaan, että selviäisikö osapäiväisellä toimarilla tai tuotantopäälliköllä pienemmillä kustannuksilla. Palkkataso on kuitenkin sen verran kova, että tulee pakostakin maksamaan maltaita yritykselle, jos toimitusjohtajan tuntipalkalla lueskellaan hakemuksia ja haastatellaan kandidaatteja.

Jos rekrytointi on ajankohtainen, ota siis yhteyttä. Autamme ammattitaitoisesti ja tehokkaasti. Käytä oma aikasi omaan ydinbisnekseesi!

Kysy lisää

Karita Alanko


Email: karita.alanko@innolink.fi
Puh: +358 50 440 4446